A Travelist.hu portálon (továbbiakban: Weboldal) található ajánlatok felhasználási feltételei
A szabályzat 2013. október 23-tól érvényes

§ 1 Általános feltételek

1. Az alábbi Szabályzat az Internetes Portál Felhasználója és a Secret Escapes Ltd, azaz a www.travelist.hu oldal tulajdonosa közötti szerződés. A Felhasználó elfogadja a feltételeket és ezek érvényesek lesznek rá nézve, amint a weboldalt használni kezdi. Amennyiben a felhasználó nem fogadja el a feltételeket, haladéktalanul ki kell lépnie az oldalról. A Secret Escapes Ltd Nagy-Britanniában az alábbi címen bejegyzett cég: 07026107, 4. em. 120 Holborn, London EC1N 2TD . Adószám: GB103138366.
2. A weboldalt a varsói székhelyű Travelist Sp. z o. o. üzemelteti (00-353 Varsó, Cicha u. 7.), amely az Országos Cégbíróság Varsói Területi Bíróságának XII Gazdasági Bíróságán 0000440014 számon került bejegyzésre 7010359657 adószámmal, illetve 146394313 statisztikai számmal, 49.500,00 PLN kezdőtőkével. Az e-mail címe: kontakt@travelist.pl, tel.: +48 22 460 21 91
3. Az alábbi fogalmak jelentése jelen Feltételekben:
3.1. „Elfogadás” - az a folyamat, amelynek során a Secret Escapes Ltd. elfogadja a Felhasználó szállodai szobafoglalás vagy szervezett út megvásárlása iránti ajánlatát az oldalon reklámozott ajánlattal kapcsolatban, melynek leírása a 3.§ 6. pontjában található.
3.2 „Ügyfél” - minden információ egy adott személyről, a megadott és a Felhasználó által használt bejelentkezési adatok, melyeket abból a célból használ fel, hogy elérje a szolgáltatásokat, és/vagy a kommunikációs rendszert a weboldalon.
3.3.„Tartalom” - a Weboldalon megjelenő vagy annak a részét képző bármilyen szöveg, grafika, kép, hangfelvétel, videófelvétel, adatbázis vagy egyéb formában, számítógépen tárolható információ, amely megjelenik a Weboldalon vagy az Oldal részét képezi.
3.4.“Felhasználó/Felhasználók” - azoknak a Tagoknak a megjelölése, akik úgy döntöttek, hogy a Travelist.hu oldal Felhasználói lesznek és jelentkezésük elfogadásra került. Emellett olyan, harmadik személyt is jelenthet, aki a Portál felhasználója, de nem a Travelist vagy a Secret Escapes Ltd alkalmazottja illetve nem egyéni vállalkozóként tevékenykedik.
3.5. A „Travelist”, „mi”, „minket”, „nekünk” a Travelist Kft-t jelenti, amely a Travelist.hu portált üzemelteti a Secret Escapes Ltd. nevében.
3.6. A „Secret Escapes" a Secret Escapes Limited céget jeleni (amely Nagy Britanniában van bejelentve. Cégjegyzék szám: 07026107, 4. em, 120 Holborn, London EC1N 2TD. Adószám: GB103138366.
3.7. „Szolgáltatás” - online eszközök, lehetőségek és információk összessége, amelyeket jelenleg vagy a jövőben a Secret Escapes a Travelist.hu oldalon elérhetővé tesz.
3.8. „Rendszer” - tetszőleges online kommunikációs infrastruktúra, melyet a Secret Escapes Ltd. tesz hozzáférhetővé a Travelist.hu oldalon keresztül jelenleg vagy a jövőben. Ez kiterjed, de nem korlátozódik a következőkre: email, csevegőüzenetek, e-mail linkek és hirdetőtáblák.
3.9. „Weboldal” - a felhasználó által jelenleg használt Travelist.hu oldal és annak aloldalai, amennyiben ezek nincsenek ebből a körből egyértelműen kizárva azok feltételei miatt.
3.10 „Szolgáltató” - a szállást biztosító szervezet. (pl.: szállodák, motelek, apartmanok, panziók), élményparkok, múzeumok, hajóútak, vonat- és autóbuszkirándulások, transzferek, kirándulások operátorai, biztosítások és minden egyéb, utazással kapcsolatos termék és szolgáltatás értékesítője, ami a portálon elérhető lehet.
4. A Travelist.hu oldal a kommunikációs csatorna feladatát tölti be a Felhasználó és a Szolgáltató között. Az oldal üzemeltetője a Secret Escapes ltd. számára a Travelist Sp. z o. o., amely egyben exkluzív utazási klub, kizárólag a klub Tagjai számára elérhető ajánlatokkal. A Secret Escapes nem szerződő fél a Felhasználó és a Szolgáltató között, kizárólag közvetít a szállodai tartózkodások, nyaralások és az utazást is magában foglaló üdülések értékesítésében.
5. Minden ajánlat egy vagy több csomagból állhat. A Felhasználók különálló csomagokat vásárolnak egy vásárlás során. Például: a Heartbreak Hotel ajánlata 1 vagy 2 napos standard és superior típusú szobákban való csomagokat jelenthet. A csomagok egyéb szolgáltatásokat is tartalmazhatnak, mint például étkezést vagy egyéb programokat.
6. A Secret Escapes Ltd. és a Travelist Kft. árengedményeket szerez a Szolgáltatóknál. A Weboldalon a csökkentett árak vannak feltüntetve (a Secret Escapes jutalékával együtt).
7. Az 1. § 4. bekezdése alapján a Travelist és a Secret Escapes nem vállal felelősséget a Szolgáltató által értékesített szolgáltatások és termékek minőségéért (például azért, hogy a megkötött foglalás nem lemondható). A Termékek Weboldalon keresztül történő minden foglalására és értékesítésére különböző feltételek vonatkozhatnak. A Felhasználó vállalja, hogy betartja a vele szerződést kötő Szolgáltató szerződési feltételeit, beleértve az árak és a Termékek elérhetőségére és felhasználására vonatkozó szabályokat és korlátozásokat. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató által szabott feltételek bármilyen megszegése a foglalás vagy vásárlás törléséhez vezethet, továbbá eredményezheti a repülőutak vagy szállások elérésének törlését, a befizetett összeg elvesztését, a Secret Escapes Ltd. pedig megterheli számláját a szabályok ilyen megszegéséből adódó, Secret Escapes Ltd. számára felmerülő költségekkel. Cégünk nem ügynökként működik a Felhasználó és a turisztikai szervező közötti szerződés feltételeinek tárgyalása és annak megkötése során.

§ 2 Szellemi tulajdonjog

1. Alább, a Szabályzat 2.5 pontjában feltüntetett kivételekkel a Weboldalon található tartalom összessége (a Felhasználók által feltöltött és a Secret Escapes által a Weboldalon való megjelenésre jóváhagyott tartalmak kivételével) – amely kiterjed, de nem korlátozódik a következőkre: szöveg, grafikák, logók, ikonok, képek, hanganyagok, videofelvételek, adatállományok, lapelrendezés, forráskódok és szoftverek – a Secret Escapes Ltd. vagy szerződéses alanyainak és licensztulajdonosainak tulajdonát képezi.
2. A Weboldal használatának esetén a Felhasználó tudomásul veszi, hogy e Tartalmat a brit és nemzetközi szellemi tulajdonjogok és egyéb hatályos törvények védik.
3. A jelen Általános Feltételek 2 § 5. bekezdése értelmében a Felhasználó a Weboldal Tartalmának nyomtatását, reprodukálását, másolását, terjesztését, tárolását vagy bármilyen más módon történő felhasználását csak saját személyes céljaira végezheti, hacsak a Weboldalon nincs másképp feltüntetve, vagy az a Secret Escapes kifejezett előzetes írásos engedélye alapján történik. A személyes célokra történő felhasználás kiterjed, de nem korlátozódik a rekreációs vagy oktatási anyagként történő felhasználásra. A Felhasználó elsősorban az alábbiakhoz adja hozzájárulását:
a Honlap Tartalmát nem használja üzleti célokra; nem készít rendszeresen másolatokat a Honlap Tartalmáról azzal a céllal, hogy bármilyen összefoglaló gyűjteményt, összeállítást, kivonatot, jegyzéket vagy adatbázist hozzon létre, hacsak az nem a Secret Escapes Ltd. kifejezett, előzetes írásos engedélye alapján történik.
4. A „Travelist by Secret Escapes“ és a Secret Escapes logó a Secret Escapes Ltd védett márkajegyei. A Weboldalon található minden egyéb védjegy, szolgáltatási védjegy és kereskedelmi név az illetékes tulajdonos tulajdonát képezi, azokat a Secret Escapes a Weboldalon való megjelentetésre vonatkozó engedélyek értelmében használja. Minden ilyen védjegy, szolgáltatási védjegy és kereskedelmi név reprodukálása, másolása, letöltése és egyéb felhasználása a Secret Escapes, ill. az illetékes tulajdonos engedélye nélkül tilos.
5. Harmadik fél szellemi tulajdonjogai: ahol az kifejezetten meg van jelölve, bizonyos Tartalmak és az azokhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok más, harmadik felek tulajdonát képezik. Ezen tartalmakra, amennyiben az nincs kifejezetten engedélyezve, a jelen Általános Feltételek 2. § 3. pontjában leírt, a Weboldalról történő felhasználásra vonatkozó engedélyezések nem érvényesek. Minden ilyen Tartalom megjegyzéssel van ellátva, melyben a tulajdonos elérhetőségi adatai, valamint az esetleges releváns felhasználási politika és feltételek fel vannak tüntetve. A Weboldalon található tartalmak újbóli felhasználása lehetséges írásbeli engedély nélkül, amennyiben nem képeznek kivételt, avagy kivételeket, amelyek részletesen a III. brit Copyright Designs and Patents 1988. évi szabályozásában van meghatározva. (a szerzői jogok és szabadalmak szabályozásáról szóló törvény).
6. Ez a Weboldal tartalmazhat más weboldalakra mutató hivatkozásokat. Amennyiben az nincs kifejezetten feltüntetve, ezeket az oldalakat nem a Secret Escapes Ltd. vagy az azzal társult cégek kezelik. Ezen weboldalak tartalmáért nem vállalunk felelősséget és elhárítunk minden felelősséget azok használatából fakadó bármilyen veszteségért és kárért. A hivatkozások jelen Weboldalon való megjelenése nem jelenti a hivatkozott oldal vagy az oldalért felelős személyek részünkről történő jóváhagyását.
7. Amennyiben más oldalak erre a Weboldalra mutató hivatkozást szeretnének közzétenni, azt előzetes engedély nélkül csak a www.secretescapes.com honlapra mutató hivatkozással tehetik meg. Más honlapba történő beágyazás alkalmazásához vagy egyéb hasonló tevékenységekhez a Secret Escapes Ltd. által kifejezett előzetes írásos engedélyre van szükség. További információért lépjen velünk kapcsolatba a support@secretescapes.com címen.

§ 3 A vásárlási feltételek

1. Minden ár bruttó ár, amely magában foglalja az ÁFÁ-t.
2. A Secret Escapes Ltd szállásokat és utazásokat árul kedvezményes áron. A Weboldalon található leírás tartalmazza a részletes árakat, a megvásárolható ajánlat tartalmát, illetve az esetleges különleges feltételeket.
3. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ajánlatok leírásában és az árakban ne forduljanak elő hibák. Ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy az ajánlatok leírásában és az árak megadásánál a megrendelés elfogadása előtt módosításokat eszközöljünk. Igyekszünk fotók megjelenítésével, közzétételével alátámasztani a közvetített ajánlatokat. Ez ugyanakkor nem feltétlenül teljesen megegyező a valósággal. Például: nem garantáljuk, hogy az adott szobából az a kilátás, ami a fotón látható. Amennyiben a leírásban nem szerepel máshogyan, a megadott árak kizárólag a szoba bérlésének költségét jelentik és nem tartalmazzák az esetlegesen felmerülő egyéb költségeket, mint az utazási költség vagy helyi adók.
4. A kedvezmény mértékének közlése a kereskedelmi ajánlat részét képezi. Ebben az esetben a Weboldalon megjelenített ár az adott hotel alap szobaárához van viszonyítva (ún. rack rate). Abban az esetben, ha az ajánlat egyéb szolgáltatásokat is tartalmaz (pl.: étkezés vagy egyéb programok), annak értékét hozzáadjuk a szoba alapárához (rack rate).
5. A szolgáltató termékeinek és/vagy szolgáltatásainak reklámozása a Weboldalon “felhívást jelent a foglalásra”, a termékek és/vagy szolgáltatások megrendelése a Felhasználó részéről ajánlattételt jelent a szerződés megkötésére. A Felhasználó által tett megrendelés el nem fogadása és az Elfogadás meg nem történtéig semmiféle vásárlási szerződés nem érvényes a Felhasználó és a Szolgáltató között.
6. Az elfogadáshoz a következő lépések megtétele szükséges: a Felhasználónak foglalási ajánlatot kell tennie a Weboldalon, a Travelist automatikus információt állít ki online, amely a megrendelés visszaigazolását jelenti az ajánlattétel tudomásulvételéről. A Travelistnek öt munkanap áll rendelkezésére a fent említett visszaigazolás elküldésének időpontjától arra, hogy az adott vásárlással kapcsolatos bármiféle, esetlegesen előforduló hibát kijavítsa. A módosítás szüksége esetén a Travelist értesíti a Felhasználót öt (5) munkanapon belül. Abban az esetben, ha a Travelist, vagy a Secret Escapes Ltd. nem ad ki információt az esetleges hibákról vagy hiányosságokról az automatikusan generált visszaigazolást követő öt (5) munkanapon belül, a Felhasználó megrendelése érvényes szerződésnek minősül a Felhasználó illetve a Szolgáltató között, így ekkor megtörténik az “Elfogadás”. Abban a kevéssé valószínű helyzetben, amikor a Travelist nem tudja elfogadni a Felhasználó megrendelését (valamilyen, az ajánlatban előforduló hiba vagy hiányosság miatt) a Travelist vagy a Secret Escapes elektronikus postai úton megerősíti a Felhasználó által tett megrendelés megvalósításának lehetetlenségét (amely esetben nem jön létre a vásárlási szerződés) és nem történik meg az Elfogadás.
7. A bizonytalanság elkerülése végett a Travelist és a Secret Escapes Ltd. fenntartják maguknak a változtatás vagy az eladási ajánlat leírása kiegészítésének avagy annak megszüntetési jogát az Elfogadás pillanatáig bármelyik pillanatban, abban az esetben, amennyiben tudomást szerez fennálló hibáról avagy valamilyen információ hiányáról az ajánlatban, avagy amennyiben ilyen kérés érkezik a Szolgáltató részéről.
8. A foglalás megkötése előtt a Felhasználónak tájékozódnia kell, hogy az általa megadott időpontban képes lesz az általa kiválasztott helyszínre utazni.
9. Olyan egészségügyi probléma esetén, amely befolyásolhatja a Felhasználó által kezdeményezett foglalást, kérjük mielőbbi értesítésünket a foglalás valós megkezdése előtt, hogy megbizonyosodjunk az ajánlat felhasználásának lehetőségéről.
10. Különleges kérések esetén kérjük azokat a foglalás kezdeményezésekor feltüntetni. A Travelist kezdeményezi minden ésszerű (megalapozott) kívánság közvetítését a szolgáltató felé, azonban nem garantálja azok teljesítését a Szolgáltató részéről. A Travelist nem fogadhatja el az olyan foglalásokat, melyek különleges feltételekhez kötődnek.
11. A foglalás bizonylatainak megérkezése után kérjük azok tartalmának illetve helyességének pontos ellenőrzését! A külföldi utazások esetében ellenőrizni kell a névhelyességet, az életkort és összevetni azokat az utazásra jogosító iratokban szereplővel.
12. A Travelist Sp. z o. o. és a Secret Escapes Ltd. nem vállal felelősséget sem a jegyekért sem az utazási iratokért, melyek nem érkeznek meg időben hagyományos vagy elektronikus postai úton. Amennyiben ezek nem érkeztek meg, kérjük a kapcsolat felvételét a szállodával vagy a tour operátorral.

§ 4 Változtatások és törlések

4. 1 A Felhasználó által eszközölt változtatások és törlések
4.1.1 A Felhasználó - mint vásárló - tisztában kell hogy legyen azzal, hogy az Elfogadás után minden egyes ajánlat kötelező érvényű, amennyiben annak leírásában máshogy nem szerepel.
4.1.2 Amennyiben a Szolgáltató változtatást vagy törlést kezdeményez, az az általa meghatározott fizetési feltételeknek felelhet meg.
4.1.3 A Travelist mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen a Felhasználónak, amennyiben az szeretné törölni vagy módosítani a foglalását, azonban nem garantálja ennek sikerességét és nem vállal felelősséget az esetlegesen felmerülő fizetési kötelezettségekért.
4.1.4 Foglalásaink esetén kötelező érvényű a annak a politikája, hogy a foglalások nem törölhetők és nem fizethetők vissza a megfizetett foglalási összegek. Mindemellett azonban, amennyiben a Felhasználó a foglalás törlése, avagy a foglalási összeg visszatérítése ügyében fordul hozzánk, kapcsolatba lépünk a touroperátorral vagy a Szolgáltatóval. A Felhasználónak az Operátor feltételeihez kell igazodnia. A törlés nem minden esetben lehetséges, abban az esetben pedig, ha lehetséges, költségvonzattal járhat.
4.1.5 A törlés okának függvényében elképzelhető annak lehetősége, hogy visszatérítésért lehet fordulni (esetleges költségek levonásával, amik esetleg előfordulhatnak) a biztosítás fajtájának függvényében. Ilyen esetben mindenkor közvetlenül az adott biztosítóhoz kell fordulni.

4.2 Változtatások vagy törlések a Travelist részéről.

4.2.1 A Travelist alapvetően nem vezet be változtatásokat a foglalásban. Azonban megtörténhet, hogy a Travelistnek értesíteni kell a felhasználót valamilyen változtatásról.
4.2.2 A tényleges változtatás az az elutazás előtti változtatás, amely azokat az információkat érinti, amelyek ismeretesek számunkra a foglalás kezdeményezésének pillanatában, amellyel kapcsolatban várható volt, hogy tudomásunk lesz róla és nagy valószínűséggel nagy befolyással lesz a Felhasználó ottartózkodására.
4.2.3 A jelentős változtatások a következő, indulás előtti változtatásokat érintik: A szállás alacsonyabb katergóriájúra való változtatása az utazás egészére vagy nagyobb időszakára, a szállás helyszínénének változtatása az utazás egészére vagy nagyobb időszakára, az elutazás idejének min. 12 órát meghaladó módosítása, az országon belüli olyan mértékű helyváltoztatás, amely a Felhasználó számára kényelmetlenebb, túlfoglalás a szállodában vagy körutazások esetén az útvonal olyan mértékű, jelentős változtatása, amelynek következtében jelentősen vagy teljesen kihagyásra kerül egy vagy több fontos helyszín.
4.2.4 A repülőutakkal egybekötött foglalások esetén kérjük, egyeztessen a kirándulások operátorával. Olyan, nagyon valószínűtlen, azonban lehetséges esetben, ha a Felhasználó foglalása a Szolgáltató által törlésre vagy módosításra került, a Felhasználót azonnal értesítjük.
4.2.5 Amennyiben az utazás időpontja engedi, a Felhasználónak az alábbi választási lehetőséget ajánljuk fel (valós változtatások esetében): a megváltoztatott rögzített adatok, avagy a csak szállásfoglalással kapcsolatos megrendelés esetében egy lehetséges alternatív ajánlat választása vagy a foglalás törlése a befizetett foglalási összeg teljes visszafizetése.
4.2.6 Abban az esetben, ha a Szolgáltató nem javasol alternatív ajánlatot, megbízhat bennünket a foglalás törlésével és a teljes befizetett foglalási összeg visszafizetésével vagy egy másik, általunk szervezett, hasonló paraméterekkel rendelkező út vásárlásával, amennyiben ilyen elérhető. A Felhasználónak ki kell fizetnie az ilyen foglalás árát. Ez magasabb árat jelent, amennyiben az drágább, vagy visszatérítést kap, amennyiben az olcsóbb. Teljes törlés esetén a teljes összeg azonnali visszatérítését jelenti. FONTOS! Mivel csak mint a Szolgáltató közvetítője működünk közre, a Szolgáltató nem feltétlenül járul hozzá a fent említett változtatásokhoz, amennyiben azok kis változtatásokra vonatkoznak. A repülőút kevesebb, mint 12 órával történő módosítása, a repülőjárat vagy a légitársaság megváltoztatása (amennyiben a Felhasználó arról tájékoztatást kap), illetve a repülőtér megváltoztatása a legtöbb esetben nem minősül jelentős változtatásnak.
4.2.7 Törlés vagy változtatás esetén a Travelist Sp. z o. o. és a Secret Escapes Ltd nem felel az esetleges felmerülő plusz költségekért: például az út költségei esetében vagy másik szállásfoglalás esetében, amely esetben esetleg visszatérítés kérhető, amennyiben az utas esetleges biztosítása ezt fedezheti. FONTOS! Minden, a repülőutat érintő változtatás a tour operátor által szervezett utak keretein belül minimális kezelési költséggel jár.

4.3 A Szolgáltató által végzett törlés vagy változtatás

4.3.1 Azokban a ritka esetekben, amikor a Szolgáltató dönt a Felhasználó Weboldalunkon történt foglalásának törléséről, a Felhasználót a Szolgáltató értesíti. A Travelist Sp. z o. o. vagy a Secret Escapes Ltd. a Szolgáltató nevében jár el. Mivel a Travelist Sp. z o. o. illetve a Secret Escapes Ltd. közvetítő, a Felhasználónak pedig érvényes szerződése van a Szolgáltatóval, támogatjuk a Felhasználót visszatérítési vagy időpontváltoztatási szándékát illetően.
4.3.2 A Travelist Sp. z o. o. és a Secret Escapes Ltd. nem felelős a Szolgáltató által kezdeményezett törlésért. Emiatt minden esetben ajánljuk a törlés esetére is vonatkozó biztosítás megkötését.

§ 5 A szerződés bontása és felfüggesztés

1. A szerződés feltételeinek Felhasználó általi megszegése esetén a a Travelist Sp z o. o. fenntartja annak jogát, hogy felfüggeszti vagy megszünteti a Felhasználó hozzáférési jogát a szolgáltatásokhoz és tagságát. Az ilyen módon letiltott Felhasználó nem használhatja a Weboldalt más néven másik Felhasználó adataival, sem annak hozzájárulásával, sem anélkül.

§ 6 Panaszok és reklamációk

1. Amennyiben az ajánlatra vonatkozó információk ellenére a Felhasználó nem elégedett a szállással és panasszal szeretne élni, kérjük, azt tegye közvetlenül a szálloda vezetősége felé, a szálloda képviselője felé a recepción, a szállás szervezője vagy közvetítője felé olyan módon, hogy minél gyorsabb lehessen a panaszra való reagálás. Javasoljuk, amennyiben lehetséges, ezt írásban tegye meg.
2. Amennyiben az ügy nem kerül megoldásra, kérjük, lépjen közvetlen kapcsolatba az ajánlatot tevő Szolgáltatóval a szolgáltatás igénybevétele után legkésőbb 30 nappal. Ebben az esetben az ABTA/ATOL alapján 14 napon belül reagálni kötelesek illetve 28 napon belül kielégítő választ kell adniuk a megkeresésre vagy meg kell indokolniuk az esetleges bármilyen késedelmet.
3. Amennyiben a szálloda megfelel a leírásunknak, azonban a Felhasználó mégsem elégedett, kérjük, forduljon a szálloda vezetőségéhez, az utazást szervező ügynökhöz vagy a közvetítőhöz. Ekkor ők haladéktalanul lépéseket fognak tenni az ügy megoldásáért vagy foglalkozni fognak a Felhasználó megkeresésével a korábban megadott időpontokon belül. Ebben az esetben a Travelist Sp z o. o. nem közvetít az ügy megoldásában.
4. Amennyiben a Felhasználó úgy gondolja, hogy a szálloda vagy az ajánlat nem felel meg a Weboldalon feltüntetett leírásnak, akkor elsőként kérjük a szálloda vezetőségéhez, az utazás szervezőjéhez, vagy a helyi képviselőhöz forduljon. Emellett kérjük, tájékoztasson minket minél hamarabb az ügyről, hogy segíteni tudjunk a helyzet megoldásában.

§ 7 Repülőutak

1. A repülőúttal kapcsolatos problémák esetén kérjük, az utazásszervezővel vegye fel a kapcsolatot (a Felhasználó birtokában kell hogy legyen az út alatt hívható “forró drót” számnak.). A repülőjáratok késésével az utazás szervezője foglalkozik.
2. Kérjük, olvasson el minden információt, amit az utazásszervező bocsát rendelkezésére és ellenőrizze a feltételeket indulás előtt. A Travelist Sp. z o. o. és a Secret Escapes Ltd. nem felelnek a repülőúttal kapcsolatos problémákért, amelyek befolyásolhatják a Felhasználó utazását. Az ilyen jellegű ügyeket az utazásszervező felé kell továbbítani.
3. A foglaláskor nem minden esetben tudjuk pontosan a repülő indulási és érkezési idejét. A repülőjáratok Weboldalunkon megadott indulási időpontjai kizárólag tájékoztató jellegűek és megváltozhatnak vagy törlésre kerülhetnek.
4. Az utazásszervező igazolja vissza a Felhasználónak felajánlott repülőjáratokat. Amennyiben repülési időablak van megadva, a Felhasználó repülési ideje ezen időablakon belül kerül meghatározásra az alapján, hogy Szolgáltatónál foglalt napon mely időpontok elérhetők. A repülési időkkel kapcsolatos panasza - amennyiben a Felhasználó számára rendelkezésre bocsátott repülési idők az időablakon belül vannak - el lesz utasítva.
5. A repülési idők meghatározása hatáskörünkön kívül esik. Azokat a légitársaságok határozzák meg különböző tényezők alapján, mint pl. útvonal módosítások, járat törlések, légiforgalmi ellenőrzési korlátozások, időjárási körülmények, esetleges műszaki problémák vagy az utasfelvételi eljárás esetleges elhúzódása.
6. Az illetékes Szolgáltató az indulás előtt a repülőjeggyel, ill. más utazási jeggyel együtt az indulással és az utazási intézkedésekkel kapcsolatos külön utasításokat küld a Felhasználónak. Azok átvételét követően azonnal, figyelmesen ellenőrizze a jegyeket/e-jegyeket, valamint hogy az azokon szereplő repülési idők helyesek-e.
7. Megtörténhet, hogy a repülési idők a repülőjegyek elküldése után változnak meg. Ilyen esetben a Travelist Sp z o. o. (az illetékes Szolgáltató nevében) vagy maga a Szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lép Önnel. Lásd még az illetékes Szolgáltató szerződéses feltételeinek repülőutakra vonatkozó rendelkezéseit. Mivel a Secret Escapes Ltd. ügynökként jár el, a repülőút mint Termék kapcsán a Felhasználó irányában nem vállal szerződéses felelősséget.

§ 8 Biztosítás

1. Véleményünk szerint a megfelelő utasbiztosítás alapvető fontosságú a Felhasználó utazásával kapcsolatos kockázatok fedezése szempontjából. Kérjük, biztosítsa, hogy az utazás lefoglalásának időpontjától, a célországban és a tranzit országokban is érvényes utazási biztosítással rendelkezzen.
2. Nagyon fontos, hogy a biztosítás a csoport mindegyik tagjára vonatkozzon (család esetében), vagy mindenkinek legyen külön biztosítási kötvénye.
3. Tanulmányozza át a biztosítási kötvényben feltüntetett összes feltételt és információt. Kérjük, figyelmesen olvassa el a kötvényt, azt vigye magával az utazásra is.
4. A Felhasználó felelőssége, hogy a megkötött biztosítás megfelelő legyen és összhangban álljon a Felhasználó egyéni szükségleteivel.

§ 9 Személyes adatok védelme

1. A Weboldal használatára Adatvédelmi Irányelveink is vonatkoznak, melyek az Általános Feltételekben a jelen hivatkozással szerepelnek, és az alább megadott hivatkozáson érhetők el.
2. Sem a Travelist Sp. z o. o., sem a Secret Escapes Ltd. nem vállal felelősséget és nem állítja, hogy a Weboldal kielégíti a Felhasználó igényeit, minősége kielégítő lesz, konkrét célnak fog megfelelni, nem fogja harmadik felek jogait sérteni, kompatibilis lesz bármilyen rendszerrel, biztonságos lesz, valamint hogy az összes közölt információ pontos lesz.
3. A Weboldal egyik része sem azzal a céllal készült, hogy bármit is tanácsoljon. Ne támaszkodjon a Weboldal Tartalmára döntés meghozatala vagy cselekvés végrehajtása során.
4. A Weboldalon feltüntetett információ nem kereskedelmi céllal készült. A Weboldal Tartalmának kereskedelmi céllal történő felhasználása a jelen Általános Feltételek 2. pontja értelmében tilos. Bármilyen ilyen jellegű használat a jelen Általános Feltételek megszegését jelenti; a Secret Escapes nem állítja és nem vállal szavatosságot azért, hogy a Tartalom alkalmazható üzleti szituációkban vagy, hogy olyan pontos adatokat és / vagy tanácsokat képvisel, melyek üzleti döntések alapját képezhetik.
5. Annak ellenére, hogy minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a Travelist Sp. z o. o. illetve a Secret Escapes Ltd. leírásai és szolgáltatásai megegyezzenek a ténylegesen hozzáférhető szolgáltatásokkal, a Travelist Sp. z o. o. és Secret Escapes nem vállal felelősséget a leírások és a tényleges állapotok közötti eltérésekért. A Weboldal tartalmazhatja harmadik felek véleményeit, ajánlásait, nyilatkozatait és egyéb információit. A Travelist Sp. z o. o. és a Secret Escapes sem vállal felelősséget az ilyen, harmadik felek által feltöltött tartalomért, azt nem képviseli, és ahhoz nem csatlakozik, továbbá nem csatlakozik harmadik felek véleményéhez és ajánlásaihoz sem. A Felhasználók tudomásul veszik és beleegyeznek, hogy a Weboldal használata során letöltött vagy más módon megszerzett anyagokat és adatokat szabad mérlegelésük alapján, saját kockázatukra használják, valamint hogy a harmadik felek által feltöltött Tartalomra saját kockázatukra támaszkodnak.
6. Felhasználók tudomásul veszik és beleegyeznek, hogy a Weboldal használata során letöltött vagy más módon megszerzett anyagokat és adatokat szabad mérlegelésük alapján, saját kockázatukra használják, valamint hogy a harmadik felek által feltöltött Tartalomra saját kockázatukra támaszkodnak.
7. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy kizárólag saját maga vállal felelősséget azért, ha bármilyen ilyen anyag vagy adat letöltése a számítógépes rendszere meghibásodásával vagy adatvesztéssel jár.

§ 10 A Weboldal hozzáférhetősége

1. A szolgáltatásnyújtás „ahogy van“ alapon és „ahogy hozzáférhető“ alapon történik. A Secret Escapes nem tesz semmilyen nyilatkozatot azzal kapcsolatban, ill. nem nyújt szavatosságot, sem garanciát azért, hogy a Szolgáltatás hibáktól és/vagy hiányosságoktól mentes, és/vagy elérhető lesz.
2. Sem a Travelist Sp. z o. o. sem a Secret Escapes Ltd. nem tehető felelőssé a Weboldal külső okok miatti működési zavaráért vagy elérhetetlenségéért, melyek kiterjednek, de nem korlátozódnak a következőkre: internet szolgáltató eszközének hibája, host eszköz hibája, kommunikációs hálózat hibája, tápellátás meghibásodása, természeti események, háborús cselekmények, jogi korlátozások és cenzúra.
3. Sem a Travelist Sp. z o. o., sem a Secret Escapes nem tesz semmilyen nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy a Weboldal Tartalma megfelelő és használata helyénvaló Egyesült Királyságon kívüli helyszínekről és olyan régiókból is, ahol a Tartalom törvényellenes és tilos. Amennyiben úgy dönt, hogy a Weboldalhoz Egyesült Királyságon kívüli helyszínről fér hozzá, azt saját kezdeményezésére teszi és felelősséget vállal azért, hogy a hozzáférés összhangban áll a helyi törvényekkel.

§ 11 Felelősségkorlátozás

1. A Travelist Sp z o. o. és a Secret Escapes Ltd. a jogszabályok által megengedett maximális mértékben nem vállal felelősséget semmilyen közvetett vagy közvetlen, előre látható vagy egyéb veszteségért vagy kárért, beleértve a közvetlen, közvetett, speciális vagy példát statuáló károkozásokat, melyek a Weboldal vagy a Weboldalon található bármely információ (a Tartalmat is beleértve) használatából, a Weboldalra vagy a Weboldalon keresztül a Szolgáltatók nevében értékesített Termékre való támaszkodásból fakadnak, történjen az szerződéses alapon, jogellenes károkozásból adódóan (a gondatlanságot is beleértve), törvényes kötelezettségek megszegése alapján vagy más módon. A felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a Weboldalt és annak Tartalmát csak saját felelősségükre használhatják.
2. Az itt feltüntetett feltételek egyike sem zárja ki vagy korlátozza a Travelist Sp. z o.o. vagy a Secret Escapes Ltd. felelősségét a Secret Escapes részéről történt gondatlanságból vagy csalásból fakadó halállal vagy személyi sérüléssel kapcsolatban.
3. Bár minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a jelen Általános Feltételek szigorúan összhangban álljanak az idevágó jogszabályokkal (a brit 1977-es évi Unfair Contract Terms Act alapján), amennyiben kiderül, hogy a jelen Általános Feltételek jogszerűtlenek, érvénytelenek vagy más miatt végrehajthatatlanok, az adott feltételre mint az Általános Feltételek közül törölt feltételre kell tekinteni; ez nem érinti az Általános Feltételek fennmaradó részének érvényességét és végrehajthatóságát. Ez a rendelkezés csak azon államokra vonatkozik, ahol valamely feltétel törvényellenes.
1. A felhasználó beleegyezik abba, hogy sem a Travelist sp. z o. o, illetve Secret Escapes ltd., sem a vezetőség tagjai, felső vezetők, dolgozók, konzulensek, ügynökök, közvetítők, részvényesek, társak, kapcsolódó felek vagy szolgáltatók a felhasználó felé tetszőleges forrásból fakadó felelősséget vagy kártérítési felelősséget nem viselik, ezen belül, de nem kizárólag felelősséget az eredményi, másodlagos, közvetlen, közvetett és bűnügyi károkért, a jelen szerződés keretében zajló tevékenységből, gondatlanságból vagy más, az oldal a felhasználó általi igénybevételével kapcsolatos forrásból fakadó szokásokért, ezen belül, de nem kizárólag, az oldal a felhasználó általi használata vagy használhatatlansága; a felhasználó megbízása az oldal tartalmában; továbbá tetszőleges áruk, szolgáltatások vagy az oldalon reklámozott más internetes oldalak, akkor sem, ha Travelist sp. z o. o., a Secret Escapes ltd. vagy olyan kapcsolt oldal tájékoztatva lettek az ilyen károk előfordulásának lehetőségéről. Az alábbiakban a felhasználó felmenti a Travelist sp. z o. o-t, illetve a Secret Escapes ltd-t a felelősség alól és örökre hatályon kívül helyezi az összes követelést, amellyel a Travelist Sp. z o. o-val vagy Secret Escapes ltd-vel vagy a vezetőségi tagjaival, a felső vezetéssel, dolgozókkal, konzulensekkel, ügynökökkel, közvetítőkkel, részvényesekkel, üzlettársakkal, szerződött felekkel, vagy szolgáltatókkal, ezen belül ezen személyek gondatlanságából elkövetett károk címén rendelkezhet.
2. A jelenlegi szabályzat valamelyik fél által megfogalmazott, itt foglalt tetszőleges jog vagy javító eszköz végrehajtásának mellőzése esetén ez nem képezi az adott jog vagy javító eszköz hatályon kívül helyezését.
3. Abban az esetben, ha ellentmondás található a jelen, illetve a korábbi Feltételek között, a legutoljára meghatározott feltételek mérvadók, amennyiben nincsen másképpen meghatározva.

§ 12 Értesítések

1. Minden nekünk szánt értesítést küldjön az info@travelist.hu címre
2. Az ajánlott levélként küldött értesítést 3 nappal a postára adást követően tekintjük
beérkezettnek, e-mailben küldött értesítést az elküldés napján, amennyiben az e-mail
egészének elküldése munkanapon történt, ill. a következő munkanapon, ha a küldés hétvégén
vagy munkaszüneti napon történt.

§ 13 Alkalmazandó jog és joghatóság

1. A jelen Általános Feltételek, valamint a Felhasználó és a Travelist Sp z o. o. és a Secret Escapes közötti viszony és annak kifejtése tekintetében Anglia és Wales törvényeinek rendelkezései az irányadók (úgy a szerződéses, mint a szerződéssel nem szabályozott ügyek terén). A felek közötti nézeteltérés esetén a Travelist Sp z o. o., illetve a Secret Escapes és a Felhasználó elismerik Anglia és Wales bíróságainak kizárólagos illetékességét (úgy a szerződéses, mint a szerződéssel nem szabályozott ügyek terén).

§ 14 Vis major

1. A jelen Általános Feltételek a Travelist Sp z o. o., illetve a Secret Escapes Ltd általi teljesítésének bármely késedelme vagy elmaradása nem jelenti a jelen Általános Feltételek megszegését és értelmezhető olyan mértékben, amely megfelel a Travelist Sp z o. o. Secret Escapes általi ésszerű ellenőrzésén kívüli események által okozottaknak, melyek kiterjednek, de nem korlátozódnak a következőkre: áramkimaradások, természeti katasztrófák, légtérzárlatok, és kormányintézkedések.

§ 14 Fizetési feltételek

1. a, Kizárólag hitelkártyával, bankkártyával vagy Pay Pal-on keresztül avagy hagyományos banki utalással végrehajtott fizetéseket fogadunk el. A Felhasználó az utaláshoz szükséges adatokat e-mail-ben kapja meg. A Felhasználó köteles a megadott összeg utalását három munkanapon belül megtenni attól a naptól számítva, amikor megkapta az utaláshoz szükséges adatokat. Az utalás elismerése a beérkezett összeg elkönyvelésének a pillanata.
b, az internetes fizetési mód kiválasztása esetén a Felhasználó a megfelelő internetoldalra lesz irányítva, amelyen keresztül végrehajthatja a teljes összeg befizetését a PayU platform segítségével, amelyet a banki szolgáltatója üzemeltet.
c, a kártyás fizetési mód kiválasztása esetén a Felhasználó arra az internetes platformra lesz irányítva, ahol a fizetés végrehajtásához meg kell adni a kártyaadatokat, úgymint: név, keresztnév, a kártya száma, a kártya érvényességi ideje, a CVC/CCV kód. A Travelist Sp. z o. o. a kártyaadatokat kizárólag a tranzakció végrehajtásához használhatja fel, melynek tárgya/címe a foglalási szám.2. Az ajánlat feltételezhet egy vagy két vagy minden lehetséges fizetési módot, azaz:
a. előre fizetés, amely esetben a teljes foglalási összeg a szállásadót illeti a foglalás pillanatában (továbbiakban: “előre fizetés”)
b. előleg fizetés, amely esetben a szállásadót 30% (azaz harminc százalék) előleg illeti meg a foglalás végrehajtásának pillanatában, a maradék 70% befizetése a helyszínen történik (továbbiakban: “előleg fizetés”).
c. előleg fizetés, amely esetben a szállásadót 30% (azaz harminc százalék) előleg illeti meg a foglalás végrehajtásának pillanatában, a maradék 70% összeg megfizetése legkésőbb 30 nappal a szállás elfoglalása előtt történik meg (továbbiakban: “részleges fizetés”). A maradék 70% befizetése előtt a Travelist Sp. z o. o. értesíti a Felhasználót a közeledő határidőről egyben megadva a fizetés módját, továbbá a befizetéshez szükséges adatokat.
A befizetés a megadott időpontig esedékes elmaradása esetén a Travelist Sp. z o. o.-nak jogában áll semmissé tenni a szerződést, amely esetben a Foglalás törlésre kerül. Ebben az esetben a Felhasználó értesítést kap ennek tényéről a regisztrációkor megadott e-mail címen.
A maradék 70% befizetésének elmaradása esetén a 30% előleg a Travelist Sp. z o. o. által felszámolásra kerül, mint a foglalás valós költsége. Amennyiben a Felhasználó a 30% mértékű előlegen túl egyéb összeget is befizetett, az teljes egészében, azonnali hatállyal visszafizetésre kerül.
Amennyiben az előleg befizetése pillanatától a szálláshely elfoglalása napjáig kevesebb, mint 30 nap marad, a Felhasználó köteles a maradék 70% összeget azonnal befizetni, miután megkapta a foglalás visszaigazolását a Weboldaltól. Célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot a Travelist Sp. z o. o. Ügyfélszolgálatával, hogy a Felhasználó megerősítse a maradék összeg befizetésének tényét. Amennyiben a foglalás utáni 2 napon belül az átutalás nem érkezik meg, a Travelist Sp. z o. o.-nak jogában áll a fent említett b, és c, pontokban leírt eljárások kezdeményezése.
3. A Felhasználó kényelme érdekében és a pénzforgalmi adatok biztonsága miatt minden pénzügyi tranzakció biztonságos szervereken keresztül zajlik a mi online pénzforgalmi szolgáltató partnerünkön keresztül és a megfelelően adatok beírása után megtörténik a pénzösszeg levonása a Felhasználó számlájáról.
4. A foglalás visszaigazolása a Felhasználó számára elektronikus postai úton történik, valamint ezzel egyidejűleg megjelenik a Felhasználó Travelist profiljában (a “Foglalásaid” menüpont alatt).

§ 15 Visszatérítések és törlések

1. A kártyaterhelés összegét érintő kérdésekkel kapcsolatban kérjük, azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot. Abban az esetben, ha kiderül, hogy tévesen történt a levonás, azonnal visszatérítjük a teljes összeget a Felhasználó hitelkártyájára vagy bankkártyájára,
2. A Travelist Sp. z o. o. által eszközölt visszatérítések saját belátásunk szerint történnek.
3. Kérjük, vegye figyelembe, hogy mi csak felületet biztosítunk a Felhasználók számára, hogy harmadik felektől termékeket szerezzenek be, azaz a távértékesítésről szóló 2000. évi törvény (Distance Selling Regulations 2000) szerinti felmondási (törlési) rendelkezések nem vonatkoznak az Ön által a Weboldalon keresztül végrehajtott, harmadik féltől történt beszerzésre.

§ 16 Honlapunk ajánlásáért kapott hitelkeret

1. Az Ön által beszerezhető Travelist hitelre nem vonatkozik semmilyen mennyiségi korlát. Sőt, szeretnénk, ha Ön az összes barátjának beszélne rólunk. Ugyanakkor, a rendszer illetéktelen használatával – pl. több hamis felhasználói fiók nyitásával érvénytelennek minősülnek és azonosításuk esetén törlésre kerülnek.
2. A hitelösszeg 12 hónapig marad a felhasználói fiókban, hacsak nincs korábbi lejárati dátum meghatározva.

§ 17 A jelen Felhasználói Megállapodás Általános Feltételeinek változásai

1. A Secret Escapes Ltd. fenntartja a jelen Általános Feltételek időről időre történő megváltoztatásának jogát, amennyiben azt indokoltnak tarja, vagy ha azt törvény írja elő. Bármilyen módosítás azonnal megjelenik a Weboldalon, és a Weboldal módosításokat követő első használatára úgy tekintünk, mint a módosított Általános Feltételek Felhasználó általi elfogadására.
2. A jelen Általános Feltételek jelentős módosítása esetén a Secret Escapes Ltd. minden észszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy tudassa Önnel a módosítás tényét, ugyanakkor az Ön feladata, hogy rendszeresem ellenőrizze a jelen Általános Feltételek frissítéseit.
3. A jelen Általános Feltételek minden verziója egy bizonyos napon lép hatályba, amely az Általános Feltételek érvénybe lépésének napján kerül közzétételre. Eltérő rendelkezés hiányában a Weboldal és Szolgáltatások a Felhasználó általi használatára a mindenkor hatályos Általános Feltételek vonatkoznak. Amennyiben a a jelen feltételek valamelyike hatályát veszti vagy nem lesz lehetséges végrehajtása, annak nem lesz hatása a többi feltételre, amelyek így érvényben maradnak.
Az alábbi Feltételek rendelkezései teljes vagy részleges végrehajtásának hiánya vagy végrehajtási késedelme a Secret Escapes Ltd. részéről nem helyezi hatályon kívül a Secret Escapes Ltd. az alábbi Feltételekből fakadó egyik jogát sem.